Depozitul uriaș de deșeuri de la Rupea este în faliment. Ce se va întâmpla cu miile de tone de cauciuc? (VIDEO)
La intrarea in orasul Rupea, peisajul este dezolant. Pe marginea Drumului National 13 zac munti de anvelope, mormane uriașe de tuburi, cabluri ori materiale textile. Gard în gard cu depozitul de deșeuri sunt casele și grădinile localnicilor. Oamenii sunt disperați…
Incredibila poveste a femeii care, vreme de 15 ani, a îngrijit un străin bolnav, convinsă că e fratele ei
Televizorul rulează o poveste emotionantă, a regăsirii. Un bărbat din Mehedinți mărturisește reporterului cum, printr-o uimitoare întâmplare, și-a regăsit fratele, viu și nevătămat, după 15 ani de la dispariție. Diagnosticat cu Sindrom Down si cu intelect limitat, Viorel obisnuia să…
Complotul ofiţerilor transilvăneni
Caracterul uşuratic al regelui Carol al II-lea a stârnit, în vremurile tulburi de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial, mari frământări în societatea românească. La început au fost scandalurile dinastice, pornite pe când era un tânăr prinţ moştenitor. Apoi, renunţarea…
Secretarul general al PCR din Tărlungeni
Ştefan Foriş a fost al şaselea secretar general al Partidului Comunist din România şi ultimul care a activat în ilegalitate. S-a născut la 9 mai, 1892, într-o familie de maghiari din Tărlungeni. Părinţii săi, István Fóris şi Anna Kocsis, aveau…
Cum l-a ucis Ceauşescu pe ursul Lache
Nicolae Ceauşescu a învăţat să vâneze de la colegul său de Comitet Central, Ion Gheorghe Maurer, cel care îl sprijinise atunci când a fost ales în fruntea ţării, în 1965. Maurer, avocat care apărase numeroşi comunişti în perioada interbelică, prinsese…
Crimele care au speriat „Cerbul de Aur”
O serie de documente ale fostei Securități, publicate în premieră de site-ul www.ziare.com , dezvăluie cum, participanții străini la festivalul internațional de muzică „Cerbul de Aur” din 1971 erau speriați de crimele în serie din județul Brașov, petrecute în acel…
Molimele care au lovit Braşovul
La fel ca în ziua de astăzi, când pandemia de Covid 19 a paralizat întreaga lume, molimele din trecut suspendau viața obișnuită, iar societatea rămânea cu traume adânci. Întotdeauna, însă, au urmat modificări majore ale societăţii, descoperirile medicinii îmbunătăţind viaţa…
Cu ce se plimbau bunicii
În Brașov, primele mijloace de transport în comun intraorășenești, trăsuri sau vagoane cu unul sau doi cai erau construite de meșteri sași. Aceștea își așteptau în mod regulat clienții în Piața Sfatului și puteau transporta până la patru persoane cu…