Despre Noi

Aţi dat vreodată „search”, pe google, căutând nişte imagini, după cuvântul „brasov”? Încercaţi şi veţi constata că în majoritatea pozelor găsite de motorul de căutare apare clădirea din buricul târgului, pe care orice locuitor al oraşului o cunoaşte. Chiar şi în pozele aeriene, din mijlocul patrulaterul acela neregulat înconjurat de cărămiziul acoperişurilor centrului vechi, răsare ca un deget ridicat spre cer turnul Casei Sfatului.

Inima oraşului

În jurul lui s-a construit tot oraşul ăsta mare. De la marele turn medieval, făcut din lemn, de unde se supravegheau marginile cetăţii, pâna la Primăria de pe la 1500, şi apoi, până la muzeul din timpurile moderne, Casa Sfatului a fost, este şi va rămâne cel mai important loc al Braşovului.

Aici a existat o „sală pentru acordarea dreptăţii”. Aici au fost închişi condamnaţii pentru relele făcute în cetate. Lângă acest loc se afla „Stâlpul Infamiei”, unde se judecau procesele publice sau erau aplicate pedepse vinovatiilor de diferite fapte. Aici se întrunea conducerea oraşului, în frunte cu judele. De aici, un trompetist aduna lumea pentru a fi înştiinţată despre mersul treburilor.

Aici bătea, ca un clopot de bronz, inima oraşului.

A vorbi despre vremurile vechiului burg, acum, în timpul internetului, poate părea puţin patetic. Dar, dacă mai există romantici, aşa ca noi – cei din www.casasfatului.ro, care am sunat adunarea într-o piaţă virtuală – îi aşteptăm aici. Putem să purtăm mai departe o TRADIŢIE.

Vrem să colaborăm cu voi

Site-ul http://www.casasfatului.ro doreşte să publice doar materiale foarte bine documentate, de la istorii şi legende ale oraşului de altădată, la analize şi documentare legate de actualitate. Dar mai ales de Braşov. Doar genurile de presă mai puţin folosite astăzi, de unde poţi înţelege mai mult decât dintr-o ştiruţă, în spatele căreia stau o mulţime de de întrebări fără răspuns.

Vrem să fim, cu ajutorul cititorilor noştri, o casă primitoare, unde internauţii cu spirit braşovean să poată găsi oricând un sfat bun.

Dragi cititori, dacă vă place ce facem aici, suntem nerăbdători să vă alăturaţi demersului nostru.  Aşteptăm să ne comentaţi, să ne corectaţi şi, mai ales, să colaboraţi.

Orice ajutor este binevenit

Autorii materialelor publicate fac această muncă voluntar. Nu vindem spațiu sau texte publicitare. Avem însă nevoie se susținători pentru episoadele vlog și podcast, realizate în colaborare cu studioul KroncastMedia, care necesită un efort greu de susținut. 

 

Trimiteţi-ne poveşti, fotografii, scrieţi-ne despre lucrurile interesante pe care le-aţi văzut. Oricare dintre voi, dacă răscoliţi prin cutia cu poze vechi veţi găsi cel puţin o imagine cu o poveste pe care o puteţi împărtăşi şi altora. Sigur aţi văzut lucruri deosebite sau aveţi informaţii pe care alţii nu le au. La muncă, în oraş, sau chiar pe strada ta. Tot ce contează este ca materialele pe care ni le veţi trimite să fie veridice şi verificabile. Cât despre imagini, ne-ar face mare plăcere să publicăm fotografii cu locuri uitate din oraş sau din judeţ, eventual, cu o mică poveste care să le completeze.

Comentarii şi e-mail-uri

Vă aşteptăm în piaţa virtuală din jurul http://www.casasfatului.ro, unde să schimbăm informaţii şi să ajungem să aflăm cât mai multe. Comentariile dumneavoastră, chiar dacă nu ne sunt favorabile nu vor face decât să ne îndrepte pe drumul cel bun. Mai ales dacă sunt redactate decent şi cu miez. Adresa la care ne puteţi trimite texte şi imagini este povestilebrasovului@gmail.com

Textele şi imaginile de pe acest site pot fi reproduse doar cu citarea casasfatului.ro şi cu link către sursă!