Despre Noi

Aţi dat vreodată „search”, pe google, căutând nişte imagini, după cuvântul „brasov”? Încercaţi şi veţi constata că în majoritatea pozelor găsite de motorul de căutare apare clădirea din buricul târgului, pe care orice locuitor al oraşului o cunoaşte. Chiar şi în pozele aeriene, din mijlocul patrulaterul acela neregulat înconjurat de cărămiziul acoperişurilor centrului vechi, răsare ca un deget ridicat spre cer turnul Casei Sfatului.

În jurul lui s-a construit tot oraşul ăsta mare. De la marele turn medieval, făcut din lemn, de unde se supravegheau marginile cetăţii, pâna la Primăria de pe la 1500, şi apoi, până la muzeul din timpurile moderne, Casa Sfatului a fost, este şi va rămâne cel mai important loc al Braşovului.

Aici a existat o „sală pentru acordarea dreptăţii”. Aici au fost închişi condamnaţii pentru relele făcute în cetate. Lângă acest loc se afla „Stâlpul Infamiei”, unde se judecau procesele publice sau erau aplicate pedepse vinovatiilor de diferite fapte. Aici se întrunea conducerea oraşului, în frunte cu judele. De aici, un trompetist aduna lumea pentru a fi înştiinţată despre mersul treburilor.

Aici bătea, ca un clopot de bronz, inima oraşului.

A vorbi despre vremurile vechiului burg, acum, în timpul internetului, poate părea puţin patetic. Dar, dacă mai există romantici, aşa ca noi – cei din www.casasfatului.ro, care am sunat adunarea într-o piaţă virtuală – îi aşteptăm aici. Putem să purtăm mai departe o TRADIŢIE.

Site-ul http://www.casasfatului.ro doreşte să publice doar materiale foarte bine documentate, de la istorii şi legende ale oraşului de altădată, la analize şi documentare legate de actualitate. Dar mai ales de Braşov. Doar genurile de presă mai puţin folosite astăzi, de unde poţi înţelege mai mult decât dintr-o ştiruţă, în spatele căreia stau o mulţime de de întrebări fără răspuns.

Vrem să fim, cu ajutorul cititorilor noştri, o casă primitoare, unde internauţii cu spirit braşovean să poată găsi oricând un sfat bun.