Povestea casei din Piața Sfatului nr. 11 (Șirul Florilor)
Nucleul clădirii datează din secolul XVII, proprietar fiind municipalitatea orașului. Din 1891, aici s-a aflat sediul Poliției. În partea dreaptă se afla una dintre fântânile octogonale cu grilaj de fier, existente în piață, în secolul al XIX-lea.
Parterul a fost închiriat negustorului Kalenda Armin Geza. Conform Registrului Comerțului din Budapesta, A.G. Kalenda era o firmă individuală de comerț din Brașov, fiind foarte posibil ca magazinul să fi vândut obiecte de galanterie. În 1890, Armin Kalenda a fost printre primii antreprenori care și-a amenajat o vitrină mare de sticlă, până atunci, magazinele având spații de expunere înguste, doar de mărimea unei uși.
Pentru câțiva ani, până la începutul secolului XX, magazinul este preluat de socitatea „Brüder Zeidner”, înfiintata la 1 septembrie 1893; de frații Traugott și Károly Zeidner, împreună cu Ede Orendi, comercianți de ceramică, sticlă, porțelan și mercerie, precum și aur și argintărie gata confecţionate. În 1901, magazinul aparține firmei Depner & Hoth, care comercializează „confecțiuni de dame”.
După 1930, aici a fost deschis un magazin de Ion Munteanu cu brand-ul „Luca P. Niculescu”. Comerciantul bucureștean Luca P. Niculescu își făcuse o mare faimă în piața brașoveană, având două depozite en-gros de stofe pe străzile Porții și Neagră.