Povestea casei din Piața Sfatului nr. 15 (Târgul Poamelor)
Între strada Hirscher și curtea Bisericii Negre se află un ansamblu de mai multe case. Prima este casa senatorului Closius (unde astăzi este Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului), cu fațada spre piață și spre ulița care odiniară purta numele de Târgul Peștelui, urmată de casele Hiemesch, Giesel și Cziegler. Aici s-a deschis, la începutul secolului al XVI-lea, prima farmacie din Brașov. Familia Closius se număra printre familiile patriciatului brașovean, deținând funcții importante în conducerea orașului, începând cu secolul al XVI-lea, când Martin Closius a fost jude primar al Brașovului.
Parterul clădirii a fost închiriat. Având deschidere atât spre Târgul Poamelor, cât și spre strada Hirscher, spațiul comercial era căutat de negustori de tot felul. La colțul clădirii exista un trofeu de cerb, aluzie la numele străzii în colțul căreia se afla (hirscher – cerb, în germană).
Cel mai cunoscut dintre comercianții care și-au avut aici magazinul s-a numărat Dimitrie Eremias, proprietarul firmei „La împăratul turcesc”, unde se vindeau coloniale, conserve, afumături, brânzeturi și dulciuri. După moartea acestuia afacerea a rămas în familie la unul dintre nepoți, Nicolae G. Eremias. Activ membru al asociațiilor comunității românești – „Gremiul levantin”și „Asociațiunea pentru cultura și literatura poporului român” – precum și membru în representanța comitatului Brașov, acesta moare în 1903. Firma „Eremias Nepoții” continua, în familie, tradiția comercială, reușind, la începutul secolului XX să cumpere imobilul de la urmașii familiei Closius. La magazinul „Eremias”, pe lângă celelalte mărfuri, se putea găsi în fiecare dimineață ziarul „Gazeta Transilvaniei”.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, la etaj, a funcționat cabinetul doctorului Carol Flechtenmacher (foto).
La parterul caselor de la începutul Târgului Florilor funcționau la începutul secolului XX magazinele Ermias și Moriz Krauss.
În timpul comunismului, parterul tuturor caselor din Târgul Poamelor au fost unite într-un singur magazin, numit „Turist”.
Astăzi în clădirea renovată funcționează „Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului”.